Matservering

Barnehageloven paragraf 2: «Barnehagen skal ha en helsefremmende og en forebyggende funksjon og bidra til å utjevne sosiale forskjeller.» Her er våre tiltak for satsningsområdet vårt Mat og helse:

  • Vi serverer sunn mat med mye frukt og grønnsaker.
  • Måltidene gjøres til en hyggelig stund.
  • Barna skal få god tid under måltidene.
  • Vi oppfordrer til å prøve nye smaker og matvarer.
  • Vi varierer menyen og tilbyr brødmat og varmmat.
  • Voksne er delaktige i måltidet og får foran som gode forbilder og rollemodeller.

Kostholdet i barnehagen handler om folkehelse. Barnehagen er den arenaen i samfunnet hvor man når ut til 93% av landets 1-5 åringer med direkte kostholdstiltak.

40-60% av barnas daglige næringsbehov dekkes i barnehagen.

Gode holdninger bygges når barna er små. Barn lærer gode matvaner sammen med andre barn og voksne.

Måltidet er en arena for sosialt samspill og læring.

I miljøer der det tilbys variert og næringsrik kost, og der måltidet preges av positiv stemning, uten tvang og press, kan barn bli inspirert til å prøve seg frem med ulike smaker og konsistenser.