Store gul

Store gul har plass til 18 barn fra det året de fyller tre. De fleste barna kommer fra småbarnsavdelingen og er allerede godt kjent når de flytter over. Men noen er også helt nye i barnehagen, så vi bruker god tid på å bli kjent med hverandre, bli trygge på hverandre og finne ut hva som skal til for at alle skal ha det bra.

Til å hjelpe oss med det har vi Mari Marihøne.  Hun er både forsiktig og sjenert i begynnelsen og ønsker, som alle andre, å finne noen å leke med. Mari Marihøne er med oss i vår daglige samlingsstund helt til hun går i dvale en gang på senhøsten.

Undring og fabulering er det også rom for i "eventyrtiden", da den norske eventyrskatten formidles.  "gamle Kari" forteller, lar barna få leke eventyrene og inspirerer dem til å dikte med.  Vi er glade i å fortelle her på Store gul om det som har hendt og det som kunne ha hendt!

Litt lenger utpå året pleier vi å finne fram vårt flyvende teppe.  Da oppsøker vi andre land og deres eventyr og fortellinger. Gjennom bistandsorganisasjonen FORUTs barneaksjon har vi i årenes løp blitt kjent med barn i Nepal, India og Malawi. Og nå i år med Siwatas, 4 år, fra Sri Lanka.  Vi gleder oss til å bli med Siwatas på "elefantfest".

På tur, rett utenfor gjerdet eller lengre unna, er det alltid noe å undre seg over og å finne ut av. Fabulering og realisme går hånd i hånd.

I år har vi seks barn som skal begynne på skolen til høsten. Hver uke har de skolegruppe.  De boltrer seg med tall og bokstaver, øver på å ta i mot beskjeder og vente på tur. Og kanskje viktigst av alt: snakker sammen om hvordan vi bør være mot hverandre!!